Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul desemnat, Ludovic Orban, și-a stabilit echipa cu care va merge la discuțiile cu partidele ca să negocieze susținerea parlamentară pentru guvernul pe care urmează să îl conducă. Surse liberale au declarat pentru G4Media.ro că Orban va fi însoțit la aceste negocieri de liderii grupurilor parlamentare ale PNL – Raluca Turcan, liderul deputaților liberali, și Florin Cîțu, liderul senatorilor.

Potrivit surselor citate, negocieri vor fi purtate și informal, așa cum s-a întâmplat și la moțiunea de cenzură. Printre cei care vor purta discuții de la om la om în Parlament pentru a atrage cât mai multe voturi în favoarea Guvernului Orban se numără senatoarea Alina Gorghiu și deputatul Lucian Bode.

Negocierile de dinaintea votului din Parlament pentru învestirea noului Cabinet sunt extrem de importante, având în vedere, pe de o parte, anunțul ezitant al lui Victor Ponta în privința votării guvernului și, pe de altă parte, condițiile puse de celelalte partide pentru acordarea sprijinului.

Astfel, fără susținerea Pro România, lui Ludovic Orban îi lipsesc 15 voturi pentru a se instala la Palatul Victoria, deoarece PNL, USR, UDMR, PMP, ALDE și minoritățile naționale au împreună doar 218 senatori și deputați.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.