Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe Calea 13 Septembrie, în apropierea Palatului Parlamentului și a sediului Ministerului Apărării Naționale, s-ar putea ridica cinci blocuri de câte 35 de etaje.

Palatul Parlamentului va fi dominat, ca înălțime, de Catedrala Neamului, dar și aceasta va fi dominată de cele cinci blocuri cu câte 35 de etaje care figurează pe planul de urbanism din Calea 13 Septembrie.

Proiectul imobiliar este lansat de firma Titan Mar, care este deţinută de Adriean Videanu şi Mioriţa Videanu. Experiența lui Adriean Videanu în obținerea de aprobări pentru proiecte de construcții este certă, în condițiile în care el a fost, succesiv, primar general al Bucureștiului, vicepremier pentru Politici Economice și ministru al Economiei.

Cu toate acestea, Planul de Urbanism Zonal (PUZ) “Esplanada”, cunoscut neoficial sub titulatura “Videanu Towers”, elaborat pentru zona Calea 13 Septembrie 162-164, 166 / Șoseaua Progresului 46, a generat deja un număr de peste 50 de procese (după unele surse, numărul acțiunilor în justiție ajunge la 80).

Nu știm dacă instituțiile strategice ale statului, cum ar fi Parlamentul României sau Ministerul Apărării Naționale, au formulat puncte de vedere asupra acestui proiect imobiliar, din ale cărui blocuri ar putea fi țintite, de exemplu, ferestrele de la birourile parlamentarilor sau ale șefilor Armatei. Merită însă amintit că o cale ferată de interes public, aflată cândva de-a lungul terenurilor în litigiu, a fost, treptat, dezmembrată.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.