Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul PNL Ioan Cupşa este favorit pentru a prelua portofoliul Justiţiei în Guvernul Orban, susţin surse politice pentru Adevărul. Cupşa, de profesie avocat, dar şi inginer, s-a luptat cu PSD în Comisia Iordache, unde au fost mutilate Legile Justiţiei.
Totuşi, Cupsa a fost singurul liberal care a votat în favoarea legii recursului compensatoriu, care a scos din puşcării 20.000 de infractori. Din greşeală, se apără liberalul. Ioan Cupşa e deputat PNL de Bihor din 2012. La bază e inginer: a absolvit Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Cluj în 1990.
Ulterior, între 1991 şi 1997 a urmat cursurile Facultătii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai. În acelaşi an a devenit avocat în Baroul Bihor. E membru PNL din 1990. Din 2008 până în 2012 a fost consilier local în Oradea. Din 2012 e parlamentar PNL, ajuns în legislativ pe listele USL. În ultimii trei ani, a făcut parte din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, dar şi din Comisia Iordache, forul care a măcelarit Legile Justiţiei şi a modificat Codurile penale. În Comisia Iordache a fost unul dintre cei mai activi parlamentari liberali: s-a contrat frecvent cu juriştii PSD Eugen Nicolicea, Florin Iordache şi Şerban Nicolae, încercând să blocheze atacul PSD la Justiţie.

Integral pe Adevărul