Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lia Savonea a înregistrat marţi o nouă înfrîngere în încercarea de valida numirea Adinei Florea în fruntea Secţiei Speciale. Este cea de-a şaptea încercare eşuată. Adina Florea, respinsă de trei ori de preşedintele Iohannis la şefia DNA, trebuie să aştepte acum o nouă şedinţă de plen a CSM unde să se obţină o majoritate pentru validarea numirii în fruntea SIIJ.

După o şedinţă de şapte ore, din care cinci dedicate doar Secţiei Speciale, votul în plenul CSM a fost la egalitate, 9 „pentru”, 9 ”împotrivă” şi un vot nul. Urmează ca validarea numirii Adinei Florea să fie resupus dezbaterii plenului până la obţinerea unei majorităţi. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat marţi, înaintea plenului CSM unde se discută numirae Adinei Florea la conducerea SIIJ, că acest parceht, aşa cum este reglementat în acest moment, nu poate continua să funcţioneze.

Integral pe Adevărul