Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Membrii comunității kurde din Germania s-au confruntat cu cetățeni de origine turcă în orașul german Herne, în marja unei manifestații a kurzilor din acest oraș împotriva ofensivei Ankarei în Siria, scrie AFP.

În jurul orei 19,00 GMT, un cortegiu de circa 350 de manifestanți kurzi care defila în centrul Herne, un oraș muncitoresc în apropiere de Dortmund, a trecut prin fața unei cafenele turcești. Atunci au fost "provocați de gesturi realizate cu mâna" de persoane care stăteau în bar, a precizat poliția locală, într-un comunicat.

"Pornind de aici, manifestanții au atacat cafeneaua, rănind două persoane", potrivit sursei citate. Cortegiul a fost din nou vizat în apropiere de o sticlă aruncată de la un alt centru comercial deținut de cetățeni turci.
Centrul comercial a fost atacat de manifestanți care au distrus parțial boutique-ul. Un client și un polițist au fost răniți.

În total, cinci persoane au fost rănite în timpul acestui protest care a fost în cele din urmă întrerupt.

Aproximativ un milion de kurzi trăiesc în Germania, adeseori originari din teritoriul turc, din cei 2,5 milioane de cetățeni de origine turcă care trăiesc în țară.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.