Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderii europeni i-au comunicat lui Boris Johnson că nu mai există nicio cale „practică sau legală” prin care să mai poată fi găsit un acord pe Brexit până joi, atunci când va începe summit-ul UE de la Bruxelles, relatează The Independent.

Prim-ministrul Finlandei, Antti Rinne, al cărui guvern deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene l-a avertizat pe Boris Johnson că obţinerea unui acord în timpul acestei săptămâni va fi imposibilă. Simon Coveney, viceprim-ministrul irlandez a sugerat, de asemenea, că discuţiile ar putea să continue până săptămâna viitoare.

Boris Johnson voia, însă, să prezinte un eventual acord obţinut în faţa sesiunii speciale parlamentare de sâmbătă, dar acum nu mai există nicio şansă pentru asta, conform oficialilor europeni.

Ministrul spaniol de externe şi viitorul Înalt Reprezentant al UE (responsabilul pentru politică externă al blocului european) a declarat că e posibil să fie nevoie de o nouă amânare a Brexitului, având în vedere că timpul rămas până pe 31 octombrie nu este suficient pentru negocierea şi semnarea unui acord.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.