Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie 2019.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat suplimentarea bugetului pe anul 2019 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 48 de milioane de lei, având în vedere modificările legislative aduse prin Legea nr. 148/2019 în luna august 2019, precum şi organizarea unui număr de peste 800 de secţii de votare în străinătate.

Modificările respective impun desfăşurarea procesului de vot în străinătate pentru o perioadă de trei zile, pentru fiecare tur de scrutin, creşterea numărului membrilor prezenţi în secţiile de votare şi introducerea obligativităţii monitorizării video a secţiilor de votare.

Prin organizarea votului în ziua de vineri, zi lucrătoare, misiunile diplomatice şi oficiile consulare au fost nevoite să apeleze la mediul privat pentru spaţiile necesare secţiilor de votare, care implică costuri suplimentare semnificative faţă de variantele luate în calcul în mod tradiţional (unităţi de învăţământ, săli şi spaţii ale autorităţilor locale).

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.