Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii pot compara preţurile alimentelor din marile supermaketuri, de marţi, 15 octombrie, cu ajutorul platformei Monitorul Preţurilor Alimentare, lansată de Consiliul Concurenţei. Comparatorul conţine 30.000 de produse alimentare din marile lanţuri de magazine, la nivel naţional, care reprezintă jumătate din comerţul de alimente. Toate lanţurile introduc în timp real în acest comparator preţurile pe care le practică.

Compararea preţurilor se poate face pe calculator sau pe telefon, printr-o aplicaţie. „Este o primă etapă a acestui proiect la nivel naţional . Vrem să introducem şi posibilitatea de identifica produsele din România. Şi lanţurile mai mici interesate vor putea introduce preţurile pe platformă, pe viitor”, a mai declarat Bogdan Chiriţoiu. El a trecut în revistă şi succesul pe care l-a avut platforma Monitorul Preţurilor la carburanţi, lansat recent de Concurenţă, care a avut până în prezent 1,8 milioane de accesări. Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a declarat că salută iniţiativa Monitorului Preţului la Alimente.

Integral pe Adevărul