Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UDMR nu vrea alegeri în două tururi pentru primari, ALDE se opune ca Secţia Specială pentru magistraţi să fie desfiinţată, PMP cere minister special pentru Republica Moldova, iar USR vine cu patru condiţii, plus un angajament pentru alegeri anticipate. ProRomânia râvneşte la un minister, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Cum arată ciorna Guvernului Ludovic I.

Partidele de Opoziţie pun condiţii dure pentru a vota Guvernul Orban în Parlament. USR ar vrea ca viitorul Executiv să fie doar unul de tranziţie spre alegeri anticipate. Liberalii au refuzat planul USR, iar Dan Barna a venit cu patru cerinţe clare: 1. adoptarea legii pentru alegerea primarilor în două tururi. 2. Votarea Iniţiativei „Fără penali în funcţii publice“. 3. Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziţia de comisar european, după eşecul Rovana Plumb. 4. Desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu, care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulţi au comis noi fapte de violenţă.

„Toate aceste lucruri se pot întâmpla într-o zi de muncă la Parlament“, a scris Dan Barna pe Facebook. Ludovic Orban este de acord cu toate propunerile USR, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Nu toţi lierii USR sunt de acord cu planul lui Dan Barna. Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a cerut ca partidul să intre la guvernare şi să să primească două portofolii în viitorul executiv: Justiţia (pentru el) şi Mediul (pentru senatorul Mihai Goţiu).


Integral pe Adevărul