Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidele de opoziţie din Ungaria au înregistrat câteva victorii majore în alegerile locale desfăşurate duminică, 13 octombrie, acest rezultat fiind o lovitură pentru partidul conservator-naţionalist Fidesz al premierului Viktor Orban, aflat la putere încă din anul 2010.

Cel mai spectaculos rezultat al Opoziției s-a înregistrat în capitala Ungariei. Aici, candidatul Opoziției, Gergely Karacsony, l-a învins pe primarul în funcţie, Istvan Tarlos, candidat al Fidesz, cu 50,1 la sută la 44,1 la sută din voturi. De asemenea, Opoziția a câștigat 14 dintre cele 23 de posturi de primari ale unor districte din Capitală, unde Fidesz deţinea până acum 17 posturi.

Presa internațională explică faptul că Budapesta grupează o cincime din populația de zece milioane de locuitori a Ungariei și realizează o treime din producția industrială a țării.

Integral pe România Liberă