Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agenţiile ONU sunt obligate să ia măsuri de austeritate din cauza a 50 de ţări care nu îşi plătesc cotizaţiile. Mai ales SUA, ale căror datorii depăşesc un miliard de dolari, acuză Ministerul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov.

“Ţara cu cele mai mari restanţe la plata cotizaţiilor din ultima perioadă este America. Datoria SUA la bugetul ONU a depăşit un miliard de dolari, este evidentă intenţia Washingtonului de a submina activitatea organizaţiei”, a spus Lavrov. “În plus faţă de politica imprevizibilă şi ostilă privind acordarea de vize americane membrilor delegaţiilor, SUA exercită şi presiuni financiare”, a precizat MAE rus, care acuză autorităţile nord-americane că tergiversează sau refuză în mod repetat acordarea de vize diplomaţilor ruşi care trebuie să participe la activităţile Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Integral pe Naţional