Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UDMR a impus mai multe condiţii preşedintelui Klaus Iohannis în schimbul susţinerii unui nou guvern liberal. Printre acestea se regăseşte şi renunţarea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, proiect susţinut de PNL, PMP şi USR.

Potrivit unor surse citate de G4Media, liderul UDMR Kelemen Hunor ar fi cerut în timpul consultării cu preşedintele Klaus Iohannis că nu va susţine noul guvern dacă acesta va dori să modifice legea alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi. Trei proiecte în acest sens se află deja în Parlament, acestea fiind depuse de PNL, USR şi PMP.

Totodată, maghiarii i-ar mai ficerut preşedintelui ca liberali consideraţi anti-maghiari din cauza unor ieşiri publice, precum Rareş Bogdan sau Florin Roman, să nu facă parte din viitorul cabinet. De altfel, în urmă cu două săptămâni Comisia de administraţie din Senat a respins proiectul USR privind alegerea primarilor în două tururi. La cele şapte voturi „împotrivă” a contribuit şi un senator UDMR.

Integral pe AdevărulComentarii

ATILA Ungaro-tradiție sau specialitatea de șantaj udemerist…

14 octombrie 2019 18:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.