Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Forţele Democrate Siriene au anunţat duminică că au ajuns la o înţelegere cu guvernul sirian ca acesta să retrimită trupe de-a lungul graniţei cu Turcia. Kurzii spun că, părăsiţi de aliaţii lor, au căutat o soluţie pentru a evita epurarea etnică a populaţiei. Negocierile au fost intermediate de Rusia. Oficialii americanii spun că au aflat „în ultimele 24 de ore” de aceste demersuri ale kurzilor de a obţine ajutorul Siriei.

În contextul destrămării misiunii americane în nord-estul Siriei, Donald Trump anunţând recent retragerea trupelor sale, inclusiv a celor neafiliate Forţelor Democrate kurde, SDF au anunţat că au ajuns la o înţelegere cu guvernul sirian pentru a primi ajutor în confruntarea cu efectivele militare turceşti, relatează The Washington Post şi Reuters.

„S-a ajuns la un acord cu guvernul sirian – a cărui datorie e protejarea graniţelor ţării şi păstrarea suveranităţii Siriei – ca armata siriană să se alăture SDF pentru a le ajuta să oprească această agresiune a Turciei”, au anunţat Forţele Democrate Siriene.

Integral pe Adevărul