Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, la Institutul Karolinska din Stockholm, economiştilor Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer pentru abordarea lor experimentală în vederea diminuării sărăciei la nivel mondial, informează site-ul oficial nobelprize.org.

Anul trecut, celebra distincție a fost câştigată de americanii William Nordhaus (Universitatea Yale, SUA) şi Paul Romer (NYU Stern School of Business, New York, SUA) pentru că au proiectat metode de rezolvare a unor probleme fundamentale şi presante ale timpurilor noastre: creşterea sustenabilă pe termen lung a economiei globale şi bunăstarea populaţiei lumii.

Fiecare premiu este însoţit de un cec în valoare de 9 milioane coroane suedeze (908.000 de dolari americani).

Potrivit tradiţiei, premiile Nobel vor fi înmânate în timpul unui banchet oficial care va avea loc pe 10 decembrie, dată la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Integral pe Jurnalul Național