Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a suținut, în cadrul unei declarații emise luni, că Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri în vederea opririi ofensivei Turciei din Siria și să ia în considerare impunerea embargoului pe exportul de arme către Ankara, relatează agenția Reuters, citat de MEDIAFAX.

În cadrul aceleiași declarații, emise luni, înaintea unei întâlniri de la Luxemburg cu omologii săi europeni, ministrul francez de Externe, a reiterat impactul major pe care demersul Turciei îl are asupra populațiilor locale și rolul pe care Statele Unite ar trebui să îl asume în rezolvarea conflictului de la granița turco-siriană.

„Ofensiva este pe cale să cauzeze dezastre umanitare serioase”; „Franța se așteaptă de la această întâlnire (...) la solicitări specifice de încheiere a ofensivei, (...) o poziție fermă asupra exporturilor de arme către Turcia (...) și ca Statele Unite să organizeze o întâlnire a coaliției internaționale împotriva Statului Islamic”, a declarat Le Drian pentru reporteri.

Integral pe Digi24