Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a anunțat că a negociat cu reprezentanții Poliției Române și că a primit acordul acestora pentru a-i dota pe silvicultori cu puști de vânătoare.

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a anunțat că a negociat cu reprezentanții Poliției Române și că a primit acordul acestora pentru a-i dota pe silvicultori cu puști de vânătoare, pe care să le poată folosi împotriva hoților de lemne.

Regia Romsilva are un total de 16.500 de silvicultori, care trebuie să păzească pădurile aflate în proprietatea publică a statului în toate județele României. Pădurarii sunt puși în pericol, pe de o parte, de atacurile animalelor – într-un singur județ existând, de exemplu, cinci angajați ai Romsilva care au fost grav răniți în urma unor atacuri ale urșilor. Dar pădurarii se confruntă și cu hoții de lemne, întrucât fenomenul tăierilor ilegale este încă vizibil.

„Presiunile mari asupra pădurilor sunt prezente mai ales în zona unor comunități de romi încă neintegrate”, a explicat directorul general Gheorghe Mihăilescu într-o conferință susținută la sediul Romsilva. În opinia lui, pentru a reduce asemenea cazuri, societatea trebuie să depună eforturi pentru a le oferi locuri de muncă membrilor acelor comunități.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.