Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A câştigat alegerile cu 46 la sută și a avut o majoritate confortabilă în Parlament. Dar a sfârşit într-o zi de joi, prin moţiune, fără parteneri de coaliţie şi trădat de propriii oameni. Cele 46 de procente s-au transformat în 20, iar pe scaunul de la Palatul Victoria s-au perindat trei premieri. Doi dintre ei daţi jos chiar de partid.

Este povestea măririi și decăderii PSD.

Ce lasă în urmă partidul care câştiga alegerile în 2016 şi care acum e gata să treacă în opoziţie?

Guvernarea PSD a început, oficial, pe 4 ianuarie 2017, odată cu instalarea lui Sorin Grindeanu la Palatul Victoria. Momentul în care păşeşte în Guvern este unul antologic! Liviu Dragnea, singurul care ştia programul de guvernare „din scoarţă în scoarţă” şi partenerul său de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, îl conduc, ca pe un şcolărel, în Palatul Victoria.

Avea să fie un mandat care a marcat un uriaş scandal - celebra OUG 13 a lui Florin Iordache, pe atunci ministrul Justiţiei. Sute de mii de oameni au ieşit în stradă. Sub presiunea străzii, Sorin Grindeanu a abrogat ordonanţa, dar şi-a dat foc la scaun. A supravieţuit unei moţiuni în februarie, dar guvernul său a fost dat jos în iunie 2017 tocmai de...PSD. Grindeanu a rămas fără sprijin politic şi fără fotoliul de la Palatul Victoria.

Integral pe Digi24