Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite sunt pregătite să evacueze aproximativ 1.000 de militari din nordul Siriei, a spus şeful Pentagonului, Mark Esper. Un oficial american a declarat că situaţia din nord-estul Siriei se deteriorează rapid şi a confirmat că forţele pro-turce între care se numără şi extremişti au avansat pe autostrada M4 şi au stabilit mai multe puncte de control. Forţele poartă uniforme ale Forţelor Democrate Siriene (SDF) şi ucid civili pe autostradă.

Armata turcă şi-a intensificat în weekend ofensiva în nordul Siriei, îndeosebi la periferia oraşului strategic kurdo- sirian Ras al-Ain, pe care susţine că l-a cucerit, deşi informaţiile provenite din zonă sunt contradictorii. De miercuri, de la declanşarea ofensivei turce care poartă numele de „Izvorul păcii“, au fost ucişi cel puţin 85 de luptători kurzi şi 38 de civili, sute de persoane fiind rănite.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.