Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Credincioșii au început să se strângă încă de ieri pentru a atinge racla cu moaștele Sfintei Parascheva, în lăcașul de pe dealul Copoului, din Iași. Este pentru prima dată când autoritățile suțin că s-au adunat peste 42.000 de persoane. Doar că acum cei care se ocupă de pelerini au intrat în alertă. Pe lângă ceaiurile calde pe care le împart celor care așteaptă la cozi și sarmalele pe care le pregătesc, a fost nevoie și de intervențiile de urgență, pentru că cei care așteaptă să ajungă în biserică au probleme medicale.


Unii pelerini care nu pot sta ore întregi la coadă la hramul Sfintei Parascheva au ales să vină să i se închine mai devreme. Deja s-a format o coadă imensă la Mitropolie. Ultimele statistici au arătat că SMURD a fost ”vedeta” pelerinajului pentru că o persoană pe oră din miile adunate la Iași, la Motropolia Moldovei, a ajuns la UPU de la Spitalul de Urgență ”Nicolae Oblu”.

Pe de altă parte, peste 60 de persone au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Reprezentantul unității medicale spune că ”oboseala și statul la coadă fac victime pe bandă rulantă”.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.