Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Evenimentul de relansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale, organizat sâmbătă, la Romexpo, a scos în evidență noua strategie a partidului, după pierderea guvernării. Dacă la prima lansare, sala era dominată vizual de imagini cu Viorica Dăncilă, acum, poza cu premierul demis a fost pusă undeva într-un colț al sălii, iar în față a fost scos partidul.

De altfel, afirmă DIGI24, baronii care s-au repoziționat în partid după trecerea în Opoziție au fost cei care au urcat pe scena și au susținut discursuri, ținând să arate că ei sunt noua forță în PSD. Din poza cu Dăncilă au fost scoși președintele executiv și secretarul general. Mihai Fifor și Eugen Teodorovici nici măcăr nu au mai fost invitați să țină un discurs.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că „nerozia de care a dat dovadă” Viorica Dăncilă a făcut ca visul acesteia de a continua să fie premier să ia sfârşit, anunță GÂNDUL. El a precizat că preşedintele PSD a încercat să destructureze ALDE, însă nu a reuşit. „Noi ne-am lăsat loc de bună ziua. Reacţia lor a fost cea pe care o ştiţi, de ostilizare şi ambiţionare a colegilor noştri.

Am trecut prin momente foarte grele. A fost o încercare eşuată de a destructura partidul. Nu numai că a eşuat, dar s-a întors împotriva PSD, pentru că Dăncilă a înverşunat şi mai mult adversarii ei. Nerozia de care a dat dovadă s-a întors înmpotriva ei şi iată că visul de a rămâne premier în continuare s-a dus pe apa sâmbetei“, a declarat Tăriceanu.

Și președintele României a plecat la război împotriva PSD, susține COTIDIANUL. Iohannis a declarat duminică la Timișoara, că statul paralel este PSD, cu care a ținut să precizeze că este în „război”, uitând astfel că este încă președintele României în funcție.

„În mod normal despre reconstrucția unui stat se vorbește după un război. Dragii mei, noi suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD-ul. Fiindcă noi, voi liberalii și cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcției, noi suntem oameni care dorescă să dezvolte România.

De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiți cum a câștigat PSD alegerile, cu promisiune despre lapte și miere și din prima zi au început să atace România și pe români. Au început, gașca de penali au început să atace justiția din România“.

De cealaltă parte, social-democrați cu ștate vechi în partid ar putea să revină după ultimele evenimente. Nume grele ale politicii, cu ceva ani în urmă, ar putea fi readuși pentru a da forță partidului pentru câștigarea alegerilor din 2020, anunță CAPITAL. PSD ar putea să-și intărească dispozitivele cu câteva nume grele din politică. Paul Stănescu, recent revenit în poziție de forță în partid a jonglat cu această idee și a declarat pentru Europa Liberă că PSD are nevoie de oameni cu forță precum Adrian Năstase, Cozmin Gușă, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș.

Moțiunea de cenzură a dat naștere și primul scandal în opoziție, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Eurodeputatul Traian Băsescu susține că PMP dorește să intre la guvernare doar cu un premier propus de ei, dar că poate susţine guvernul pe chestiuni „punctuale”. „PMP-ul nu participă la guvernare. Poate fi o susţinere punctuală pe anumite chestiuni, în niciun caz nu o să fie în opoziţie alături de PSD, va exista o susţinere pe anumite chestiuni, dar fără participare la Guvern”, a afirmat fostul președinte al României.

Și au început regretele pentru Tăriceanu, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, exclude orice susţinere a unui guvern cu social-democraţi, în timp ce pe cei din Pro România „i-a cuprins dorul" de PSD.

„Cu Pro România colaborăm ca să-l susţinem pe Diaconu. Avem un proiect comun cu Diaconu, fără îndoială, nu împărtăşim aceeaşi viziune legată de formarea viitorului guvern, că văd că Pro România vrea o formulă care să includă din nou PSD-ul şi noi abia ne-am despărţit de PSD, ne ajunge, dacă pe ei i-a cuprins dorul, în fine, nemaivorbind de faptul că nu cred că Iohannis va mai încredinţa mandatul de formare a unui guvern către o formulă în care PSD-ul să aibă rolul principal”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.