Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acrița americană Jane Fonda a fost arestată vineri, în timp ce participa la protestul față de schimbările climatice care avea loc la Washington. În vârstă de 81 de ani, actrița a fost filmată în timp ce se afla sub escorta poliției, relatează BBC News.

Ea protesta în fața clădirii Congresului, alături de Oil Change International, o organizație care pledează pentru energie curată. Împreună cu ea au mai fost reținute 15 persoane, toate fiind acuzate de blocarea circulației.

Actrița anunțase că se va implica în proteste și a spus că se simte inspirată de „mișcarea incredibilă pe care au creat-o tinerii”. S-a mutat la Washington pentru „a fi mai aproape de epicentrul luptei pentru climă” și are de gând să protesteze în fiecare vineri, până în ianuarie, pentru a cere acțiuni concrete împotriva schimbărilor climatice.

Integral pe Digi24