Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Multe ”decapări” din ultima vreme, dar și atacurile raider dezlănțuite la adresa conducerilor structurilor ”incomode” ale Ministerului de Interne se pot explica odată cu ”detonarea” unui raport contrainformativ absolut incendiar intrat în posesia noastră! Dar și a altor ”custozi” abilitați, din motive de securitate lesne de înțeles pentru cei care iată că au avut în sfârșit curajul de a pune pe hârtie cu nume, prenume și toate amănuntele necesare identificării uneia dintre cele mai vechi ”cutume” subterane din cadrul MAI.

Este vorba despre cumpărarea de funcții de conducere! Însă ceea ce surprinde de această dată, deși practica era una bine cunoscută de multă vreme și nu doar de către inițiații sistemului este suma la care s-a ajuns… În raport precizându-se cât se poate de clar că pentru împuternicirea de altfel atent ”monitorizată” în funcția de conducere a unei importante structuri ar fi fost alocat un buget de 500.000 de euro! Efort financiar despre care se susține că ar fi fost suportat de un grup de oameni de afaceri și lideri politici din regiunea geografică de unde provine și împuternicitul!

Și dacă această sumă vi se pare una uriașă pentru un post care, cu toate sporurile legale aferente poate ”produce” un venit de cel mult 13.500 lei lunar, ei bine vă înșelați amarnic! Pentru că ”baremul” de jumătate de milion pentru respectiva împuternicire nu a făcut de fapt decât să ”strice prețul” de pe ”piața numirilor” în MAI! Ofițerii de intelligence sub acoperire implicați în această anchetă șocantă și fără precedent deținând indicii temeinice că s-ar fi ajuns la ”doar” 500.000 de euro în urma intervenției unui personaj a cărui influență este deja una uriașă la nivelul mai multor ministere controlate prin intermediari, printre care și Internele!

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.