Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un petrolier iranian a fost lovit de rachete, vineri, în largul Arabiei Saudite, la 100 de km de portul Jeddah. O scurgere masivă de petrol a fost semnalată în Marea Roșie, operatorul administrativ al flotei de petroliere în Iran, National Iranian Tanker Company (NITC), indicând, vineri, într-un comunicat de presă, faptul că cele ”două explozii” care au lovit carena navei au fost ”probabil provocate cu rachete”, informează Reuters și AFP.

Inițial, agenţiile de presă internaţionale au comunicat faptul că un petrolier iranian a luat foc în urma unei explozii în timp ce nava se afla în apropiere de portul saudit Jeddah, citând surse media oficiale de la Teheran. Ulterior, experţi citaţi de agenţia de presă iraniană Isna, au menționat că este vorba de ”un atac terorist”.

În acest moment, autorităţile de la Teheran au declanșat o anchetă. Incidentul survine pe fondul tensiunilor între Iran şi Arabia Saudită împreună cu aliatul ei american, pe de altă parte.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.