Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Votul din parlament este urmarea firească a votului cetăţenilor României la alegerile europarlamentare din 26 mai. Atunci PSD a intrat ireversibil pe panta care l-a dus pe 10 octombrie la pierderea puterii. De ce a fost inevitabil?

În primul rând, pentru că sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a intrat pe un curs de coliziune cu Europa. Un partid iniţial pro-european, integrat în familia socialiştilor europeni, a căpătat discursul şi înfăţişarea unui partid naţionalist, xenofob, anti-european. Propagarea acestui mesaj a prăbuşit PSD în 26 mai. Majoritatea românilor este de orientare pro-europeană din motive evidente.

Când peste 4 miliane de cetăţeni au plecat din România şi lucrează în UE, înseamnă că nu este familie care să nu aibă pe cineva în străinătate. Cum să votezi împotriva intereselor propriei familii? Este un adevăr pe care PSD l-a ignorat, preferând să acţioneze în favoarea intereselor personale ale grupării Dragnea. Întregul partid a urmat orbeşte un drum falimentar. Unde au fost europenii din PSD? Unde au fost oamenii de caracter? Nicăieri. Au preferat să tacă şi să iasă pe facebook, după pierderea alegerilor.

Integral pe Adevărul