Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După demiterea Guvernului prin moțiunea de cenzură adoptată de Parlament, în PSD începe lupta pentru putere. Înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria poate avea consecințe majore în interiorul partidului. Deja taberele din PSD se pregătesc pentru confruntare în prima ședință CEx de după moțiune. Surse din partid susțin că se va pune în discuție atât șefia partidului, cât și candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Cel mai probabil vineri, în ședința CEx, se va cere un vot de încredere pentru Viorica Dăncilă. În urma votului se va decide dacă Viorica Dăncilă mai rămâne sau nu în fruntea partidului și mai ales dacă va rămâne candidat al PSD la alegerile prezidențiale, susține DIGI24. Numele Vioricăi Dăncilă este tipărit pe buletinele de vot, însă partidul poate să decidă să susțină un alt candidat.

Preşedintele PSD a spus că este supărată pe cei din propriul partid din cauza a ceea ce s-a întâmplat la votul moţiunii de cenzură şi a subliniat că trădătorii din PSD se ştiu şi vor ieşi la iveală, întrucât probabil vor fi primii care vor cere plecarea sa, anunță GÂNDUL. Viorica Dăncilă a spus că este vorba despre 5 membri PSD care au votat pentru moţiune şi că au făcut acest lucru din „motive personale”.

Premierul a spus că cei care în continuare „ organizează un puci se alătură trădătorilor de azi”. „Astăzi a fost un puci, mai vrem încă un puci ? Să facă acest puci la ei acolo, în judeţele lor sau de unde vin. Acest partid nu mai are nevoie de trădători şi prima decizie pe care o s-o supun votului Comitetului Executiv (de vineri, ora 18.00 -n.r) este asta: cum avem cineva care a trădat partidul sau a făcut înţelegeri în defavoarea partidului să fie exclus.

ADEVĂRUL susține că patru parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. Cel mai surprinzător caz: deputatul Sorin Bota, căruia Viorica Dăncilă i-a oferit cu o zi înainte de moţiune şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), unde ar fi câşigat o leafă de 15.000 de euro pe lună. N-a cedat.

Mihăiţă Găină, finul fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, a votat şi el moţiunea, chiar la vedere. La fel, Gabriel Petrea, liderul organizaţiei de tineret a PSD, şi senatorul Iustin Talpoş. Cei patru vor fi excluşi din partid.

La scrut timp după ce moțiunea de cenzură a fost aprobată de către Parlament, Tineretul Social Democrat a reacționat deja împotriva unui deputat care a votat dărâmarea Guvernului, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Președintele TSD Constanța, Nicu Roșu, a anunțat că deputatul Gabriel Petrea, încă președinte TSD, nu mai este reprezentativ pentru „tinerii social-democrați constănțeni”.

„Gabriel Petrea nu ne mai reprezintă pe noi, tinerii social democrați constănțeni! Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Ştiam că el nu va vota moțiunea. Este păcat de tot efortul nostru depus în campaniile electorale, și nu numai. Cel mai urât lucru este să votezi împotriva partidului pentru care am muncit cu toții!”, se arată într-un comunicat de presă remis „România liberă”.

Însă liderul tineretului PSD, Gabriel Petrea, explică într-o postare pe Facebook de ce a votat moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului condus de Viorica Dăncilă. El scrie că nu a văzut dovezi de interes pentru reconstrucția partidului și pentru adoptarea unui mesaj european. Petrea mai spune că opinia sa și a colegilor săi a fost ignorată, iar „falimentul” acestei strategii a fost dovedit la moțiunea de cenzură, anunță DIGI24.

„Comportamentul liderilor noștri, educația lor, lipsa de interes față de ce vor tinerii pun sub semnul întrebării viitorul PSD. Văd zero interes pentru reconstrucția partidului, pentru îmbrățișarea unui mesaj modern, european de stânga, pentru formarea unei echipe capabile să vină cu un program realist care să câștige votul și încrederea românilor în alegerile de anul viitor. Opiniile mele și ale colegilor mei au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut astăzi la moțiunea de cenzură”, a scris Gabriel Petrea.

Parlamentarii PSD care au votat moțiunea de cenzură vor fi excluși din partid, au anunțat surse din PSD, citate de COTIDIANUL. Președintele PSD tineret Gabriel Petrea, deputatul Marius Bota și senatorul Ion Talpoș sunt cei trei parlamentari care au votat moțiunea. Viorica Dăncilă, liderul PSD, avertizase însinte de moțiune, că trădătorii vor fi pedepsiți.

Întrebată joi, înainte de moțiune, dacă vor fi parlamentari PSD care vor vota moțiunea, Viorica Dăncilă a răspuns: „Vom vedea. Vă dați seama. Eu sper ca toți să dea dovadă de foarte multă corectitudine. Sunt convinsă că dacă un parlamentar de la PSD va vota astăzi, va fi foarte, foarte atacat, în primul rând de oameni”.

„Este dureros să spun că am fost urâtă. Am pierdut pentru că am fost trădați din interiorul partidului. Am fost trădați de oameni care au câștigat un mandat sub sigla PSD și au trădat. Nu pot să îmi vând partidul, așa cum fac altii. Unii vor să distrugă PSD, iar asta se poate observa.”, a spus Dăncilă, citată de CAPITAL.

Guvernul Dăncilă a căzut, însă va rămâne în funcţie, ca interimar, până la instalarea unui nou Executiv. Se încheie astfel un ciclu de 7 ani şi jumătate în care PSD a condus România, cu o pauză de câteva luni - Cabinetul Cioloş. Însă chiar şi în timpul guvernării tehnocrate, tot PSD era, în realitate, la guvernare, controlând, prin Vasile Dîncu, Ministerul Dezvoltării, robinetul cu bani pentru baronii locali.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Trebuie excluși din PSD parlamentarii care au votat moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern?


Comentarii

COMUNISTU' PSD-ist Da, sunt homosexual. În general, comuniștii folosesc numai diverssioniști și trolli găozari. Sunt mai lipsiți de inhibiții și au o ură viscerală față de valorile dreptei: familie, muncă, credință în Dumnezeu.

13 octombrie 2019 10:00

Ollé, olé, oléee, PĂDUCHIOASA NU MAI E!!! Păduchioasa nu se mai lăsa dusă de la palatul Victoria. A uitat ca a fost pusă acolo în scop decorativ. A uitat că n-au votat-o nici măcar primar in 2008 concetațenii din Videle, cu tot sprijinul CJ Teleorman condus autoritar de Dragnea.

13 octombrie 2019 7:13

v Mirela tu esti nazistă plătită de jidanul nazist Söröș. Sigur te fuți în cur, că doar ești de la USR...

12 octombrie 2019 16:36

Mirela Am făcut și eu ce a spus Oprișan, Baronul PSD-ist de la Vrancea.....Am căutat pe Google scriind doar ”Proasta Romăniei” și mi-au ieșit numai Site-uri și Imagini cu articole despre Madam Dăncilă....Oare cît de Impostoare și Idioată să fii doar din acest motiv să crezi că ai fost Prim-ministrul cel ”mai bun” cu Guvernarea ”cea mai eficientă” în ultimii 30 de ani ?....Cît de proști pot crede PSD-iștii poporul romăn de fac astfel de afirmații ?....Și acestă ”Proasta Romăniei” mai are tupeul de se visează Președinta Țări !i.....Chiar am înebunit cu toții în țara asta să votăm o Habarnistă și Pafaristă ce a făcut la Extern numai rău Romăniei...Amintiți-vă mutarea ambasadei în Israel ce a scos Romănia la ONU din Consiliul de Securitate....Amintiți-vă de propunerea pentru Comisari European al Rovanei Plumb și Dan Nica, doi corupți cărora le ”puțeau” dosarele de la o poștă de a apărut negativ Romănia pe toate Agențiile de Știri Internaționale...Amintițivă eșecul vizitei sale în SUA cînd Vicepreședintele american a refuzat întîlnirea cu ea iar Regele Iordaniei pur și simplu a fugit de ea !....Cît de alienat mintal să fi și să votezi ”Proasta Romăniei” ca viitor Președinte al Romăniei ???....

12 octombrie 2019 6:52

Ollé, olé, oléee, PĂDUCHIOASA NU MAI E!!! Păduchioasa drakului!

12 octombrie 2019 1:26

În poză, Dăncilă arată că într-adevăr are păduchi! Păduchioasa drakului!

11 octombrie 2019 16:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.