Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă a pierdut funcţia de premier. Guvernul Dăncilă a căzut, însă va mai rămâne la Palatul Victoria, ca interimar, până la instalarea unui nou guvern. Mingea e în terenul preşedintelui Klaus Iohannis, care va chema zilele viitoare partidele la Cotroceni. Şeful statului are trei variante la îndemână.

1. Fie desemneză rapid un premier - foarte probabil Ludovic Orban - care să strângă o majoritate parlamentară. În acest scenariu, săptămâna viitoare, exact la startul campaniei electorale, vom avea un nou Guvern.

2. Fie Klaus Iohannis trage de timp şi aşteaptă să treacă alegerile prezidenţiale. În acest caz, Viorica Dăncilă va rămâne la Palatul Victoria până la începutul lunii decembrie, timp în care va avea atribuţii strict administrative.

3. Alegeri anticipate. E nevoie ca preşedintele să vină cu două variante de premier care să fie respinse de Parlament – scenariu puţin probabil, în contextul în care aleşii nu vor să renunţe la un an de mandat. La mijloc e în primul rând o miză financiară: fiecare senator sau deputat care ar renunţa acum la mandat ar pierde în jur de 50.000 de euro – leafă, diurnă şi alte cheltuieli.

Integral pe AdevărulComentarii

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Si pe mine cin' mă fute?

11 octombrie 2019 14:37

Dacă va intra la guvernare, eventual şi ca prim-ministru (normal, aşa ar fi corect), Orban va deveni ţintă precum Dăncilă. De aceea, nu e deloc simplu pentru Opoziţia actuală (PNL, USR şi PMP) să-şi asume guvernarea, cu un an înainte de crucialele alegeri parlamentare din 2020. Însă aşa cum a arătat de mulţi ani de când a intrat în politică, Orban ştie să încaseze, să negocieze şi să se ţină de cuvânt. Poate nu-i iese întotdeauna. Poate nu e cel mai carismatic. Dar cu siguranţă până şi duşmanii lui ştiu că măcar încearcă să-şi facă bine treaba, că „pune osul”, că nu are ADN de trădător şi nu e diabolic din interes personal. ziaristii.

11 octombrie 2019 9:09

Adrian Varianta 2 nu poate fi luata in considerare. Johannis a cerut de atatea ori demisia guvernului Dancila incat nu poate acum sa amane pana dupa alegeri numirea unui alt premier care sa ii faca guvernul "lui". Pe langa beneficiile pe care le-ar avea cu un guvern docil ce s-ar intampla daca KWJ nu ar fi ales presedinte? Poate risca asa ceva?

10 octombrie 2019 20:01

Victoria Luați-vă Dracului Proasta și Analfabeta acasă !....Că doar sarmale și musaca știe să facă !....A marginalizat destul Romănia în Lume și-n Europa !...căci a sărăcit, subdezvoltat, needucat poporul romăn și distrus justiția îndeajuns....să se duca Madam Dăncilă acum Comisar European că tare și-a mai dorit de ne-a jignit ca popor în Europa cu propunerile sale idioate de corupți ca Rovana Plumb și Dan Nica....niște odioși....dar Doamna Ursula von der Leyen n-o va acepta nici pe Dăncilă acolo că este incompetentă și impostoare !....

10 octombrie 2019 16:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.