Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul actual nu mai are resursele necesare, nici profesional, nici politice, pentru a-şi continua activitatea, nefiind nici validat de Parlament, după ieşirea ALDE de la guvernare, a afirmat joi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Situaţia politică e relativ simplă, dar noi, politicienii, o complicăm peste măsură. (...) Pe de o parte se vede foarte clar că acest guvern nu mai are resursele interne necesare, nici profesionale, nici politice, nu mai are combustibilul necesar pentru a continua guvernarea. E inutil să mai încercăm, nu se văd premisele unei guvernări bune, care ar trebui să fie singurul scop al unei guvernări. Nu trebuie înţeles că ar fi ceva personal, însă pur şi simplu constatăm că această guvernare s-a epuizat. (...) Dacă Guvernul nu reuşeşte să impună respectarea legislaţiei în vigoare, este clar că nu mai are forţa necesară să guverneze", a declarat Kelemen Hunor, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Pe de altă parte, a arătat liderul UDMR, după ieşirea ALDE de la guvernare s-a schimbat compoziţia politică a Guvernului, dar nici majoritate nu mai are acest executiv rămas într-o formulă nevalidată de Parlament.

"Dacă vrem să respectăm Legea fundamentală şi regulile care călăuzesc funcţionarea unui stat democratic (...), Guvernul ar fi trebuit să ceară un vot acum 40 de zile în Parlament, după destrămarea coaliţiei. Însă, după mai bine de o lună şi jumătate, acest lucru nu se întâmplă, criza politică se adânceşte, iar consecinţele sunt şi vor fi pe măsură. (...) Costurile finanţării deficitului bugetar sunt tot mai mari, ne împrumutăm de pe pieţele financiare cu dobânzi uriaşe. (...) Într-o astfel de situaţie există un singur comportament raţional şi responsabil - schimbarea şi o nouă şansă cu o altă echipă guvernamentală, nu pentru partide, nu pentru oameni politici, nu pentru preşedintele republicii, ci pentru şansa fiecărui cetăţean. Iată motivele pentru care noi am semnat şi vom vota această moţiune de cenzură. Desigur, rămâne întrebarea cea mai importantă - care este oferta Opoziţiei? ", a mai spus preşedintele UDMR.


Comentarii

iulian Evident una singura, cel putin pana acum: stricam tot ce au facut cei dinaintea nostra, indiferent daca e bine sau rau si taiem tot ce se poate taia. O chestie devenita clasica in ultimii 30 de ani. Un pas inainte, doi inapoi. Succesuri multiple!

10 octombrie 2019 12:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.