Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-ar putea ca subiectul despre care vă propun să discutăm să nu fie cel care vă interesează cel mai mult la ora asta, știut fiind că toată lumea este cu ochi pe numărătoarea inversă a orelor până la care vom afla rezultatele votului pro sau contra moțiunii de cenzură. Insist,totuși, să zăbovim asupra sa cu atât mai mult cu cât personajul principal este un membru al Guvernului și, încă ministrul de justiție, Ana Birchall.

A cărei demitere din funcție a fost trimisă de ceva vreme spre aprobare (încă) președintelui Klaus Iohannis de către primul ministru, Viorica Dăncilă, dar, nici până acum, nu s-a primit acordul prezidențial. Era să adaug și sintagma ,,prietenii știu de ce’’, dar mă abține pentru a nu crea oarecari consecințe neintenționate…

Așadar, azi, colega noastră de breaslă, Oana Zamfir,a relatat că editoarea emisiunii,,Obiectiv’’ difuzată pe canalul Antena 3, a primit un mesaj de pe un număr de telefon aparținând doamnei ministru Ana Birchall. Mesaj a cărei esență este exprimată în formula ,,Este nesimțire ce faci’’. Rămâne,încă, neclar dacă mesajul era adresat realizatoarei emisiunii, Oana Zamfir sau editorului acesteia, fiind, însă, cert și indubitabil faptul că acest mesaj vine după ce Oana Zamfir a abordat în emisiunea sa un subiect extrem de sensibil și anume acea sumă de 5000 de euro cas pe care, cu ceva timp în urmă, Ana Birchall a făcut-o PSD în prejma definitivării listei de candidați ai partidului, mai precis ,,în pregătirea unui loc eligibil’’ pe această listă, după cum spunea foarte răspicat domnia sa.

După cum o cer normele deontologiei jurnalismului, Oana Zamfir s-a adresat direct titularei numărului de telefon, adică Anei Birchall, cerând deslușiri în legătură cu destinatarul și motivației acestui mesaj. Un mesaj gândit și scris într-un limbaj care nu are absolut nimic în comun nu doar cu înalta calitate de ministru- ba încă aceea de ministru de justiție -, ci cu elementarele norme de transparență instituționale și de comunicare publică ale unei societăți moderne, democratice. Numai că, deși faptele semnalate sunt de o foarte mare gravitate și ar fi fost, în primul rând, în interesul doamnei Ana Birhall ca această urâtă poveste să fie cât mai curând lămurită, nici până la această oră nu avem semne că domnia sa a răspuns solicitării colegei noastre. Mai direct spus că nu a comunicat dacă se delimitează, în mod categoric și ferm de acest mesaj infam sau dacă și-l asumă.


Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.