Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De la recenta sa lansare, filmul „Joker” a provocat deja mari controverse, dar și încasări pe măsură. Astfel, în primul weekend în care a fost proiectat în cinematografe, s-au vândut bilete în valoare de 96 de milioane de dolari, în timp ce încasările totale de până acum se apropie 300 de milioane de dolari. Este un film criticat, pe de o parte, pentru excesul de violență, dar și lăudat, de unii, pentru prestația actorului Joaquin Phoenix. Criticul de film Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că filmul „Joker”, lăsând la o parte că nu e deloc original, instigă la violență și prin asta își pierde sensul ultim al artei - de a cădea în uman și nu în antiuman.

„Este construit cu trucuri hollywoodiene pentru a justifica această dezlănțuire de violență din final. Ni se prezintă un caz al unui bolnav psihic - rețetă hollywoodiană verificată -, care a fost abuzat în copilărie”, spune criticul de film Cristian Tudor Popescu.

„Justificarea regizorului în legătură cu acest film - care încearcă să spună adevărul despre societatea americană - știți cum sună: exact ca titlul pe care le-a dat Erdogan: „Primăvara păcii”.

Integral pe Digi24