Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul de Justiție al Rusiei a catalogat Fundația Anti-Corupție condusă de liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, ca fiind un „agent străin”, deși acesta a negat acuzațiile privind finanțarea externă, a transmis BBC.

În urma declarării statutului de „agent străin” de către Moscova, Fundația Anti-Corupție va fi subiectul mai multor verificări și controale realizate de autoritățile ruse. Totodată, fundația va trebui să-și asume și să menționeze noul său statut în toate documentele oficiale care fac referire la aceasta, iar în situația în care autoritățile vor hotărî aceasta, entitatea poate fi suspendată.

Aleksei Navalnîi a coordonat o serie de proteste de amploare națională împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, pe al cărui partid, aflat la guvernare, Rusia Unită, îl numește „un grup de infractori și hoți”.

Integral pe Cotidianul