Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele rus are la dispoziţie o unitate specială, până de curînd necunoscută serviciilor secrete occidentale, care are drept principală misiune acţiuni de destabilizare în state europene, scrie „New York Times“. Prima campanie de destabilizare a dus-o în Republica Moldova, urmată de otrăvirea unui traficant de arme în Bulgaria şi apoi de o lovitură de stat în Muntenegru.

Anul trecut, a existat o încercare de asasinare a unui spion rus în Marea Britanie, folosind o neurotoxină. Deşi operaţiunile au purtat amprentele serviciilor de informaţii ale Rusiei, autorităţile din ţările respective le-au văzut iniţial ca fiind atacuri izolate şi neconecentrate. Oficialii de securitate occidentali au ajuns acum la concluzia că aceste operaţiuni, şi, probabil, multe altele, fac parte dintr-o campanie coordonată şi continuă de destabilizare a Europei, executată de o unitate de elită din cadrul serviciilor de informaţii ruse, specializată în operaţiuni subversiune, de sabotaj şi asasinat.

Integral pe AdevărulComentarii

Europeanul Serios!? Poate spuneți și cine nu are asemenea unități, secrete sau la vedere, civile sau armate, care destabilizează regimuri mai mult sau mai puțin legale, în orice țară care prezintă vreun interes de natură economică sau militară!

9 octombrie 2019 17:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.