Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele rus are la dispoziţie o unitate specială, până de curînd necunoscută serviciilor secrete occidentale, care are drept principală misiune acţiuni de destabilizare în state europene, scrie „New York Times“. Prima campanie de destabilizare a dus-o în Republica Moldova, urmată de otrăvirea unui traficant de arme în Bulgaria şi apoi de o lovitură de stat în Muntenegru.

Anul trecut, a existat o încercare de asasinare a unui spion rus în Marea Britanie, folosind o neurotoxină. Deşi operaţiunile au purtat amprentele serviciilor de informaţii ale Rusiei, autorităţile din ţările respective le-au văzut iniţial ca fiind atacuri izolate şi neconecentrate. Oficialii de securitate occidentali au ajuns acum la concluzia că aceste operaţiuni, şi, probabil, multe altele, fac parte dintr-o campanie coordonată şi continuă de destabilizare a Europei, executată de o unitate de elită din cadrul serviciilor de informaţii ruse, specializată în operaţiuni subversiune, de sabotaj şi asasinat.

Integral pe Adevărul