Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, a anunţat că vineri se va adopta o hotărâre de guvern, nu o nouă ordonanţă de rectificare bugetară.

Prin această nouă hotărîre de guvern, se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea UAT (unităţilor administrativ-teritoriale). Prima rectificare bugetară de anul acesta a avut loc pe 17 august, acum o lună şi jumătate, în baza Ordonanţei nr. 12/2019.

"Este o alocare de fonduri în baza Ordonanţei 12, care se referă la rectificarea bugetară către UAT”, a explicat Teodorovici. Demnitarul a spus că este vorba despre „cele 1,4 miliarde de lei, pe care le-am menţionat de mai multe ori şi care se distribuie către UAT. Nu este o rectificare, este o hotărâre de guvern, care va avea o anexă cu toate comunităţile locale şi cu sumele”.

Rectificarea bugetară de vineri este o simplă HG de alocare de fonduri pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Orlando Teodorovici a detaliat chestiunea: „Au fost discuţii şi cu o parte din comunităţile locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu de la finanţele publice locale, pentru că dânşii, practic, au centralizat din fiecare judeţ în parte şi au trimis către centru situaţia centralizată. Este nevoie de o hotărâre de guvern, pentru că ordonanţa privind rectificarea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităţilor locale".

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.