Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatul american va pedepsi Turcia şi chiar va suspenda statul din NATO dacă Ankara își trimite trupele în nord-estul Siriei pentru atacarea forţelor kurde, aliații din teren ai americanilor, a avertizat senatorul Lindsey Graham.
Amenințarea este una de tip unicat, pentru că suspendarea unui stat membru în cadrul Alianței Nord Atlantice este ceva de care nu s-a mai auzit până acum. ''Vom impune sancţiuni bipartizane Turciei dacă ea va invada Siria şi vom solicita suspendarea ţării din NATO dacă ea va ataca forţele kurde care au ajutat SUA în distrugerea Califatului Statului Islamic'' (ISIS), a scris Graham, congresman republican, pe Twitter.

Graham, care este adesea un susţinător vocal al lui Trump, a spus că lucrează cu senatorul democrat Chris Van Hollen la un proiect de lege şi speră într-o majoritate ''împotriva veto-ului'' în camera superioară.
''Congresul trebuie să dea clar de înţeles că Turcia va plăti un preţ greu dacă îi va ataca pe kurzii sirieni", a spus Van Hollen, care a condamnat ''decizia lui Trump de a-i trăda'' pe kurzi, referindu-se la retragerea americană din Siria pe care președintele american a anunțat-o aceste zile.

Integral pe România Liberă