Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de Finanțe s-a răzgândit: după ce a cerut pedepse cu închisoarea pentru cei care nu-și plătesc la timp dările către stat, acum vine cu o nouă variantă: amenda.

În proiectul depus luna trecută, o persoană care avea de plătit mai mult de 100.000 de euro dări către stat și nu a făcut-o risca închisoarea.

Tot ce era sub acest prag înseamna amendă, iar neplata impozitelor care însumau mai puțin de 10.000 de euro nu se pedepseau.

În proiectul modificat, depus la Comisia de Buget-Finanțe de la Senat, tot ce este de plătit sub 1.000.000 de euro - deci a fost mărit pragul de 10 ori față de proiectul inițial- nu se incriminează, poți scăpa cu o amendă.

Dacă prejudiciul este sub 50.000 de euro - față de 10.000 în vechiul proiect - fapta nu este pedepsită. Condițiile sunt ca prejudiciile să fie achitate către stat.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.