Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul politic de la București a ajuns marfă de export la Bruxelles. Aflat în plină criză politică, guvernul României scapă de sub control nominalizarea comisarului european pentru Transporturi. Comisia Europeană nu-l vrea pe Dan Nica la Bruxelles

Europarlamentarul PSD Dan Nica, a doua propunere a PSD pentru portofoliul de comisar european pentru Transporturi, a fost respins de Comisia Europeană, anunță NAȚIONAL. Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a transmis Guvernului României, după ce comisia JURI a dat de pământ cu Rovana Plumb, să nu mai nominalizeze un comisar european fără să îl consulte pe Klaus Iohannis și fără ca acest candidat să fie audiat mai întâi în Parlamentul României. Îndemn care, iată, nu a impresionat-o pe Viorica Dăncilă care se confruntă cu o  nouă respingere.

Dan Nica a fost a doua propunere a României pentru portofoliul de comisar european, după ce Rovana Plumb nu a reușit să treacă de Comisia juridică din Parlamentul European, amintește CAPITAL. Dan Nica a mai fost propus de Guvernul Dăncilă și în prima rundă de nume trimise de România către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene. Plumb a fost nominalizată de von der Leyen în detrimentul lui Dan Nica, însă a fost respinsă ulterior de Comisia juridică din Parlamentul European.

Șefa Comisiei Europene l-a chemat pe Dan Nica la un interviu încă de astă-vară, când era dublajul Rovanei Plumb, și a fost respins. Premierul Dăncilă a insistat însă cu propunerea, iar răspunsul a fost același. Procesul de selecție pentru postul de comisar pentru transporturi continuă, confirmă pentru DIGI24 un purtător de cuvânt al executivului de la Bruxelles.

Social-democrații par însă liniștiți. „Presupunând, prin absurd, că Dan Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă", a declarat Mihai Fifor, secretarul general al PSD, la ANTENA3.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că Dan Nica nu a fost respins de Comisia Europeană pentru funcția de comisar european, însă dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va merge cu altă propunere, respectiv cu Gabriela Ciot, votată în Comitetul Executiv al formațiunii, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Ursula von der Leyen așteaptă mai multe nume din partea României pentru postul de comisar european pentru că ”mai multe nominalizări ar fi binevenite” au declarat surse din Comisia Europeană pentru G4MEDIA.

Noul nume ar trebui să fie transmis abia după ce actuala criză politică de la București își găsește o rezolvare, prin demiterea sau confirmarea actualului Guvern. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că Ursula von der Leyen nu acceptă niciun candidat din partea unui guvern aflat în procedură de destituire și că „orice discuție finală pe tema comisarului român va avea loc după votul pe moțiunea de cenzură“.

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că România nu are, în acest moment, nicio variantă de comisar european, acceptată de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. Peste trei zile se încheie audierile comisarilor, iar la nivel european deja se vorbește despre încălcarea principiului ”o țară – un comisar”, iar România ar urma să rămână fără portofoliu, anunță CURENTUL.

„Din pricina propunerilor catastrofale făcute de Viorica Dăncilă, în acest moment nu există, de fapt, vreun candidat din partea României. Plumb a fost respinsă, iar propunerile trimise de la București – Nica și rezerva sa Ciot – nu au fost luate în seamă de șefa Comisiei Europene, așa că nu există un nume din România trimis spre audiere în PE. Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei instituții europene. Există riscul ca reacția de la Bruxelles să fie dură și să rămânem fără portofoliu. Tratatele o îngăduie.“

Și fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, susține că această controversă legată de faptul că Viorica Dăncilă susține că a trimis propunerile de comisar european la Bruxelles, în timp ce din partea Comisiei Europene se arată că n-au primit nimic ar fi, de fapt, un semn că moțiunea de cenzură va trece, iar propunerea de comisar va fi înaintată de noul Guvern.


Comentarii

găozar bolşevic imbecil depistat 23:11 si 23:16

9 octombrie 2019 23:51

Florin Bilei Io o regret sincer pe SOCIO-pușlamaua aia DEMOCRATĂ de Corina Creața (zisă și EURO-ciuma roșie, n.m.), întrucât ea nu crea ”nemulțumire”, fiind Mare Maestru la EURO-felație și le mulțumea pe toate EURO-lepădăturile medial-ambientale de la ”Kommissie”!

9 octombrie 2019 23:16

Ursula von de Pizden (EURO-PELNALĂ multiplă): Așa e, România s-a (cam) ”făcut de râs” - io și cu co-pușlamalele mele ”europene” de la ”Kommissie” ne (tot) căcăm pe noi și ne tăvălim pe jos de râs (prin stratul EURO-căcat de pe podea, n.m.) de dl. tov. Nica, că a creat (oarece) ”nemuțumire”! Cu respect, UvP

9 octombrie 2019 23:11

Sandu Sunt nascut ceva mai demult,pe atunci oamenii aveau rusine si respect fata de semenii lor M-am bucurat de progresele cu care am fost si mai sunt contemporan.M-am bucurat cand a aparut comunicarea prin media.DAR CAND DESCHID INTERNETUL SI VAD CUM SE EXPRIMA UNII CARE AU AJUNS LA ACEST MIJLOC MODERN MA PRINDE O MARE RUSINE (si greta)

9 octombrie 2019 9:13

Magdalena Eu am spus încă dintru bun început că să-l propună pe Gheorghe Dincă von Karakal, că e AS în materie de relații europene și super-calificat în transporturi intracomunitare - sunt sigură că euro-boarfa von der Pizden U. l-ar fi acceptat din prima (că doar e de-al lor, are exact același sistem de ”valori” și se pricepe și la ”educația” sexuala a minorilor, n.m.).

9 octombrie 2019 8:16

ovi Tractorist ai ales ca sa va reprezinte , tractoris aveti. Ba, toti psdistii sunteti hoti si prostovani?

9 octombrie 2019 7:46

Magdalena Această impostoare și pafaristă așezătă-n scaunul de Prim-ministru este singura vinovată de marea rușine și înjosire a Romăniei că toate Agențiile de Presă Internaționale și toate Televiziunile de Știri din Europa (dacă nu și din Lume) au anunțat că din cauza Romăniei și a corupților romăni propuși Comisari Europeni (Rovana Plumb și Dan Nica) se întîrzie procesul de formare a Comisiei Europene și numire a Comisarilor....Rușine !....Rușine !....și așteptăm scuzele Madamei Dăncilă către poporul romăn !....Că tot se laudă pe fiecare Afiș Electoral ”că va lupta pentru FIECARE ROMĂN !”....Va lupta pe dracu !....că de ești ”Proastă, stai Acasă !”....și dacă Moținunea de Cenzură de joi nu va trece, votanții cu ”creerul la purtător” o vor ”pedepsi” la Alegerile Prezidențiale !....Pe Pariu că va ieși a 4-a pe Listă la Primul Tur de Scrutin !....

9 octombrie 2019 6:38

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă Muie România!

9 octombrie 2019 2:08

@ 8 octombrie 2019 22:22 De acord cu tine, acest individ nu merită decât muie. Referitor la ceea ce ai afirmat despre Linux, aici buba e serioasă, anume Linux ca sistem de operare, dacă te referi la Ubuntu care e un Linux de fapt, deși pare reușit și s-a creat de undeva din Marea Britanie o rețea mondială a sistemului, acest Linux Ubuntu e o leacă mai greoi de manevrat, facilitățile oferite de el în sine ca sistem de operare sunt în opinia mea mult inferioare față de sistemele de operare Windows, iar ceea ce constituie un mare dezavantaj este acela că Linux Ubuntu necesită softuri speciale pentru a fi folosit, iar acele softuri și programe sunt net inferioare ca și funcționalitate și parametri softurilor de Windows. Programele soft de Windows funcționează mult mai bine, iar monopolul creat de cei de la Microsoft e justificat prin performanțele sistemelor de operare Windows dar și a programelor soft cu care lucrează Windows. Despre Android nu mă pot pronunța, deoarece nu cunosc acest sistem de operare deocamdată. Mai există un sistem bazat pe Windows care e gratis, e vorba despre ReacOS, dar acest sistem de operare deși bazat pe o variantă de Windows mai veche, are multe neajunsuri și nu funcționează bine pe un computer personal. Dacă acest ReactOS ar fi modernizat și s-ar apropia de Windows-ul 7 de exemplu, atunci ar fi minunat, mai ales că softurile de Windows funcționează pe acest sistem de operare foarte bine. ReactOS e gratuit, se poate găsi pe net, dar pentru a echivala ca performanțe Windows 7 de exemplu, e foarte departe de acest nivel. ReactOS e un sistem de operare open source gratuit, el e deschis pentru lucru și îmbunătățire oricărui programator amator, dar deocamdată e un sistem de operare slab ca parametri de funcționare, deoarece generează tot felul de erori de funcționare.

9 octombrie 2019 0:01

Marius PSD =partidul hoților și a oamenilor care urmăresc doar interesul personal. Pe mine nu mă interesează căderea guvernului pe mine mă foarte interesează căderea partidului.

8 octombrie 2019 22:57

Ciobanu Mircea nica este un hot si din cauza lui in loc sa folosim linux dam bani ptr windows! sa ne suga pulile!

8 octombrie 2019 22:22

Cât de Dăncilă poți să fii, PSD? Băi imbecilor, scala de valori in UE e diametral opusă de cea din PSD. Dacă în secra PSD pupă-n curismul e la putere, în UE e apreciat profesionalismul, pricerperea in domeniul in care vrei să activezi.

8 octombrie 2019 21:50

Erwin Crommel Rovana Plumb nu este comisar european la nimic, iar Dan Nica nu va fi comisar european la nimic. Numai dacă putea candida Ion Ilici Iliescu Animalul care e în spital cu mai mult de un picior în groapă și cu feștila deja aprinsă la capul patului, atunci reușea să fie și comisar care ia numai mUE! mUE PSD!

8 octombrie 2019 20:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.