Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Singura ţară în care nu există un cult al succesului este şi cea în care trăiesc. Peste tot în lume, învingătorul se bucură de aplauze, de onoruri, de recompense şi medalii. Vorba celor de la ABBA, „Învîngătorul ia tot!“. Și în politică, şi în dragoste, şi în finaţe, şi în sport. Cultul învingătorului este şi motorul dezvoltării. El aşază toate valorile la baza succesului.

N-o să uit niciodată Olimpiada la care Ivan Patzaichin şi-a rupt vîsla şi s-a chinuit să ajungă la linia de sosire cu un ciot din ea, totul pentru a avea dreptul la recalificări. Și mai apoi Patzaichin avea să cîştige finala si medalia de aur intrînd în legendă. Cultul succesului dă omului frumuseţe. Cultul succesului hrăneşte şi motivează chinul neobosit pentru victorie. La cîte titluri de campion mondial şi european a obţinut Marian Drăgulescu, la cele patru participări la Jocurile Olimpice, cea de-a cincea este doar o treaptă mai sus în istoria sportului. Marian Drăgulescu este o legendă. Și cu toate acestea, a tras de el însuşi pentru a se califica la a cincea ediție a JO. Vrea să mai încerce o dată pentru o medalie de aur.

Integral pe CotidianulComentarii

EU, plecat din tara Prieteni tai Nistorescule au dus la aceasta situatie. Ei si-au pus nevestele (Ponta , Crin Antonescu etc) fratii (Guita tv, etc) nepotii, amnatele si alte categori de nemosaguri si pile in fel de fel de functii la care se pricep cum ma pricep eu la genetica. Asta e! Nimeni nu mai invata sa devina bun! Nimeni nu se mai antreneaza sa devina bun! Toti vad ca-n tara asta merge altfel decat in tarile normale. Va fi si mai rau, Nistorescule!

8 octombrie 2019 19:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.