Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Problema premiului Nobel este că mereu este dat oamenilor de știință mai în vârstă, care dă impresia oamenilor că cercetarea este făcută de bătrâni”, a spus unul dintre câștigătorii Premiului Nobel 2019 pentru Medicină, americanul Gregg Semenza. ”Dar nu este cazul, eram tineri când am făcut descoperirile”, relatează AFP.

Gregg Semenza, 63 de ani, este directorul programului de cercetare vasculară la Universitatea americană Johns Hopkins din Baltimore. Avea 39 de ani când a publicat descoperirea care i-a adus premiul. O descoperire care a dezvoltat un întreg domeniu de cercetare despre cum celulele corpului utilizează oxigenul.

”Trebuie doar să îți ții respirația pentru a realiza că nu poți rezista mult timp fără oxigen”, a spus cercetătorul la telefon la câteva ore după anunțul făcut la Stockholm că acum acesta face parte din clubul cercetătorilor cu Nobel.

Integral pe Hotnews