Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii estimează că aproximativ două miliarde de oameni consumă, zilnic, băuturi alcoolice. Peste trei milioane de decese sunt înregistrate, anual, din pricina abuzului de alcool. Din păcate, România se situează mereu în topul ţărilor în care atât bărbaţii, cât şi femeile obişnuiesc să bea mult alcool, asta în condiţiile în care băuturile produse în propria bătătură nu apar în statistici Ne întâlnim cu prietenii, mergem la aniversări, la nunţi, la botezuri sau chiar la evenimente mai puţin fericite. Toate implică mese stropite cu alcool, de regulă, din belşug. Ne rezumăm însă la atât? Sau mai exact ar trebui să o facem? De la cât alcool consumat începe să fie riscant pentru sănătate?

Potrivit unei top realizat în 2016 de organizaţia nonprofit International Alliance for Responsible Drinking – IARD – în Polonia, România şi Spania, bărbaţii beau 40 de grame de alcool pe zi şi 20 de grame femeile. Următorul loc este ocupat, la fel, de trei ţări: Elveţia, Franţa şi Cehia, cu câte 30 de grame bărbaţii şi 20 de grame femeile, după care vin Macedonia, Austria, Irlanda, Italia, Danemarca şi Germania, cu câte 25 de grame bărbaţii şi 20 femeile. Potrivit aceleiaşi surse, Marea Britanie este singura ţară în care femeile beau cot la cot cu bărbaţii – 20 de grame de alcool, în fiecare zi.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.