Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărul de utilizatori care s-au confruntat cu cel puțin un program de monitorizare (stalkerware – spyware comercial folosit adesea ca instrument pentru spionajul în familie) a depășit 37.000 în primele opt luni ale anului 2019 (din ianuarie până în august 2019).

Este vorba de o creștere cu 35% în comparație cu cifrele din aceeași perioadă a anului 2018. Mai mult, varietatea acestor programe a crescut, Kaspersky descoperind 380 de variante de stalkerware în 2019 – cu 31% mai mult decât acum un an. Acestea sunt principalele constatări ale raportului Kaspersky Starea programelor de tip stalkerware în 2019.

Programele de tip stalkerware oferă posibilitatea de intruziune în viața privată a unei persoane. Folosindu-le, cineva poate accesa mesajele, fotografiile, rețelele de socializare, localizarea geografică și înregistrările audio sau de pe cameră ale victimei (în unele cazuri, acest lucru se poate face în timp real). Spre deosebire de aplicațiile legitime de control parental, aceste programe rulează ascunse în fundal, fără cunoștința sau consimțământul victimei. Ele sunt adesea promovate ca software pentru spionarea partenerilor.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.