Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Unul dintre punctele nevralgice de pe planetă, în care poate izbucni oricând un nou război, este Golful Persic. Tensiunile dintre statul musulman Iran şi puterile vestice s-au accentuat în ultimele luni, după ce Teheranul a doborât o dronă americană în valoare de peste 200 de milioane de dolari, a capturat un petrolier britanic şi a devenit suspectul principal în atacurile asupra unor instalaţii petroliere saudite.

Iranul are o armată destul de puternică, deşi depăşită din punct de vedere tehnologic, şi ar reprezenta un adversar mult mai capabil pentru SUA decât au fost Irakul sau Afganistanul.

Republica Islamică Iran este o teocraţie condusă de liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Acesta este şeful statului, comandantul suprem al armatei şi liderul religios al ţării. Khamenei comandă armata obişnuită, Armata Republicii Islamice Iran (Artesh) şi organizaţia paramilitară Corpul Gărzilor Revoluţionare din Iran (Sepah).

Integral pe GândulComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul IRAN 4 ILIE 4, IRA.N. IRA-Rai, N-Negru. Raiul negru (mistic) al lui Ilie. Raiul negru (mistic) e Casa Raiului in care stau, dupa care se infaptuieste prin Duhul Sfant intreaga Creatie, intre anii 2004-2070 leat 7512-7578 (Lumea vazuta si nevazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva).

3 octombrie 2019 23:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.