Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu mă prea interesează cine este pe locul întîi în sondajele privitoare la alegerile prezidenţiale. Nu-i decît un clasament de fotbal politic, în continuă schimbare. Este vorba de o simplă popularitate presărată cu urme de simpatie. Nimic mai mult. Susţine Iohannis o schimbare importantă pentru ţară, mult mai importantă decît cea propusă de Dan Barna? În primul rînd că nu există reforme Barna! Nici cauze Barna. Nici cauze Iohannis. Pas cu pas spre nicăieri! Este de detectat o umbră de sacrificiu în strădania vreunuia dintre ei? Ce să spun! Amîndoi şi toţi vor la putere ca să le cînte imnul, să doarmă în vila din Bulevardul Primăverii şi să numească şefii serviciilor secrete şi să-i dirijeze pe procurori! Atît! Promovează unul dintre candidaţi o mare schimbare în paralizia ineptă şi prăfuită a instituţiilor statului? Care dintre ei susţine ideea reducerii numărului de bugetari sub un milion? Niciunul!

Care dintre ei vorbeşte pe şleau despre corupţia în SRI şi în Parchete? Niciunul! Cere vreunul ca jumătate de buget de la SRI si SPP să fie mutat la Sanatate, Cultură sau Educaţie? Gogu din Tecuci! Care dintre cei înscrişti pe buletinele de vot îşi propune să pledeze pentru diminuarea cheltuielilor cu serviciile secrete? Niciunul! Care dintre ei vrea o scoatere la lumină a firmelor sub acoperire a acelorași servicii secrete? Niciunul! Să zicem că nu-i duce mintea sau că le este frică! Aţi auzit un candidat care să îşi propună să revitalizeze politica externă a ţării noastre? Cum să o facă dacă nu are habar! Nu-i nimic, putem zice! Măcar să promită că va completa posturile goale de ambasador şi va organiza întîlniri cu ataşaţii comerciali pentru a relansa exporturile româneşti. Și că le va cere să îi organizeze vizite nu la aniversări, expoziţii şi paranghelii internaţionale, ci la mari grupuri economice şi financiare. Nici un preşedinte european nu se plimbă a proasta prin lume fără să urmărească nişte contracte importante în Africa, în Orientul Îndeărtat sau chiar în Rusia.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.