Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetăţenii societăţilor digitale democratice de astăzi este lipsa de intimitate pe internet. Majoritatea companiilor care oferă servicii online colectează date despre utilizatori, pe care le folosesc în scopuri de marketing, pentru a oferi o securitate mai bună sau chiar cu scopul de a le vinde unor terţi interesaţi. Mai mult, guvernele se folosesc de internet şi tehnologie pentru a supraveghea mai uşor cetăţenii, iar reţelele de socializare sunt folosite ca arme, pentru propagandă şi dezinformare.

Steve Jobs, unul dintre vizionarii din sectorul tehnologic, nu se temea, în 1981, de aceste lucruri. Cofondatorul Apple îi asigura pe americani - într-un interviu acordat ABC News Nightline, cu un deceniu înainte de apariţia www (World Wide Web) - că intimitatea nu va reprezenta o problemă dacă oamenii vor ajunge să folosească în număr mare computerele personale.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.