Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sute de școli și licee din România urmează a fi desființate sau transformate în anexe. Începând de anul viitor, existența unităților de învățământ va fi condiționată de criterii demografice, de calitatea actului educațional, precum și de solictările de calificare ale operatorilor economici din zonele respective.

Ordinul ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar, provoacă un adevărat cutremur în sistem. Potrivit actului normativ, publicat deja în Monitorul Oficial, numărul școlilor și liceelor din România va fi drastic redus, principalele cauze fiind scăderea demografică și eficientizarea cheltuirii fondurilor bugetare.

Astfel, pentru fundamentarea planului de școlarizare se va analiza situația claselor paralele care se estimează că la sfârșitul anului școlar au efective sub limita minimă stabilită de lege și a căror comasare se impune, fie la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și în structurile arondate acesteia, fie la nivelul localității.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.