Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Avocatul Poporului a cerut Ministerului Educației să renunțe la ordinul de ministru prin care liceelor care au avut promovabilitate zero a elevilor lor la examenul de bacalaureat li s-a impus să nu mai înființeze clase a IX-a în următorul an școlar, transmite Edupedu.ro.

Într-o adresă trimisă de adjunctul Avocatului Poporului, Molnar Zsolt, către Ministerul Educației sunt enumerate considerentele pentru care “măsura drastică luată de Ministerul Educației pentru liceele cu zero promovabilitate la examenul de bacalaureat sesiunea 2019 reprezintă, în opinia noastră, o încălcare gravă a dreptului la învățătură, dar și o situație posibil discriminatorie”. Avocatul Poporului evocă decizia CEDO prin care a fost stabilit dreptul la acces în instituțiile de învățământ existente, precum și Legea educația naționale care stipulează că învățământul general obligatoriu cuprinde inclusiv primele două clase ale învățământului liceal.

Integral pe LibertateaComentarii

Dorinel Aici se vede că sistemul este împotriva Națiunii Române. Dacă vrei să distrugi o națiune, îi distrugi învățământul. ”Sistemul” - impus de noua ordine mondială nu are interes ca Națiunea Română să se fie SĂNĂTOSĂ, INTELIGENTĂ, ECHILIBRATĂ. Sub sintagma ”DEMOCRAȚIEI” vor schilodi sistemul de învățământ pentru a spori numărul analfabeților ....., numărul #rezistacilor.

27 septembrie 2019 14:26

Avocatul Procurorilor -- pthiuuu Poporului are dreptate! De unde o să mai extragem procurori=GENIALI precum Oană, Portocală, Kovesi ......s.m.d.. . Toți absolvenții de 12 clase, ce nu luau examenul de bacalaureat, erau buni executanți, prin urmare - cum este și firesc, erau buni procurori!

27 septembrie 2019 14:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.