Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„A venit momentul să pun capăt prezenţei voastre în acest loc pe care l-aţi dezonorat prin dispreţul vostru faţă de orice virtute şi l-aţi profanat prin practicarea tuturor viciilor.

Sunteţi o facţiune şi duşmani ai oricărei bune guvernări. Sunteţi o haită de mercenari nenorociţi şi aţi vrea, asemenea lui Esau, să vă vindeţi ţara pentru un blid de ciorbă şi, ca Iuda, să-l trădaţi pe Dumnezeu pentru un pumn de monede. V-a mai rămas oare o singură virtute, mai există oare vreun viciu pe care să nu-l fi practicat? Nu sunteţi mai credincioşi decât calul meu.

Aurul vă este Dumnezeu, care dintre voi nu şi-a vândut conştiinţa în schimbul unei mite? Este oare printre voi măcar unul căruia să-i pese de binele Commonwealth-ului? Voi, prostituate sordide, nu aţi profanat acest loc sacru şi nu aţi transformat acest templu al lui Dumnezeu într-o vizuină de hoţi prin principiile voastre imorale şi comportomentul vostru de răufăcători? Aţi devenit intolerabil de odioşi întregii naţiuni. Sunteţi aici împuterniciţi de popor pentru a-i lecui durerile şi, în schimb, voi înşivă aţi devenit cea mai mare durere. Ţara mă cheamă să curăţ acest grajd al lui Augias, punând punct procedurilor voastre imorale în acest loc şi, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu puterea pe care el mi-a dat-o, am venit aici să fac exact acest lucru.

Vă poruncesc să plecaţi imediat din acest loc sau vă veţi pierde imediat viaţa. Duceţi-vă! Afară cu Voi! Grăbiţi-vă! Voi, sclavi nemernici, dispăreţi! Scoateţi afară zorzoanele şi ferecaţi uşile. În numele lui Dumnezeu, plecaţi!" Acesta a fost, pe 20 aprilie 1653, discursul prin care Oliver Cromwell a decis dizolvarea Parlamentului, după ce membrii săi încercaseră rămânerea în şedinţă după o înţelegere de dizolvare a adunării şi ca urmare a eşecului de a formula textul unei Constituţii.

Integral pe AdevărulComentarii

Bine, și EURO-pușlamalele, ele ce-au zis / fuckut, le-a plăcut discursul (recte partea cu blidul de ”fonduri” și cu pumnul de EURO-cenți, n.m.), sau nu? Cu respect, Paulus

26 septembrie 2019 21:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.