Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O zăltată la comandă socoate că frecvența crescută de crime și violențe are drept cauze cîteva decizii politice luate, bineînțeles, de PSD. În viziunea trompetei SRI, cea mai importantă cauză ar fi „împiedecarea SRI să mai asigure suport tehnic în dosare penle”. Cu alte cuvinte, dacă SRI ar asigura înregistrări (suport tehnic) în cauze penale, oamenii s-ar feri ca de dracul de răbufniri și de atacuri, fiind inhibați (inclusiv îngroziți) de posibilitatea înregistrărilor. Iar pe vinovați i-am prinde cît ai zice pește. Aceeași cucoană, pe post de organ al binomului, mai invocă decizii ale CCR, plus subordonarea procurorilor la factorul politic.
Mă tem că, folosind astfel de concluzii (trase la comandă sau dintr-o crasă nepricepere), vom ajunge în situații și mai dificile și ne vom îndepărta cu fiecare zi de o ieșire onorabilă din criză.

Cu siguranță, cauzele violențelor sunt mai adînci și au la bază o mulțime de factori. Întîi de toate, sărăcia și lipsa de educație bătătoresc drumurile spre traficul de carne vie, spre alcool și violență, spre ignoranță și spre emigrație. Zonele sărace sunt pepiniere pentru hoție, prostituție și alcoolism. Nici un guvern român nu a pus în aplicare politici pentru înlăturarea sau reducerea unor asemenea tare. Povestea cu zonele defavorizate s-a dovedit doar un pretext pentru jonglerii fiscale și a murit repede. Există în România sute de sate semiabandonate, care sunt pe cale să nu mai funcționeze nici ca dormitoare suburbane.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.