Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Dăncilă a cerut preşedintelui Iohannis revocarea ministrului Ana Birchall de la ministerul Justiţiei şi numirea în locul acesteia a dnei judecător Dana Gârbovan. Nu era vorba de un interimat, ci de o remaniere. Conform deciziei CCR, preşedintele Iohannis este obligat să revoce miniştrii propuşi spre revocare de către premier, şi să aprobe interimatele. Atât.

Nu este obligat să emită decrete pentru remanieri, pe care are voie să le refuze odată, şi să motiveze refuzul. Ministerul Justiţiei nu mai are secretari de stat, pentru că ministrul Ana Birchall nu s-a înţeles cu premierul asupra numirii secretarilor de stat. Acesta a fost încă un motiv pentru care premierul Dăncilă a cerut revocarea ministrului Ana Birchall. Pe lângă cele legate de secţia specială de anchetare a magistraţilor, de solicitările GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia, pe care ministrul Birchall le vrea respectate. În momentul de faţă conducerea ministerului este asigurată doar de către ministrul Ana Birchall, Secretarul general al ministerului, Ion-Claudiu Teodorescu, şi Secretarul general adjunct, Laura Ignat.

Integral pe AdevărulComentarii

@Florin Bilei Mda, mă Florinele, rahatul ăla stă în gâtul statului paraleu și, deh, nu se face! Tu cu cât rahat turcesc ești răsplătit?

26 septembrie 2019 12:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.