Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel puţin 20 de persoane au murit în noi revolte care au izbucnit luni în provincia Papua, ne spune AFP

"Majoritatea au murit într-un incendiu", a declarat un purtător de cuvânt militar, Eko Daryanto. "Bilanţul ar putea să crească, pentru că numeroase persoane au fost blocate în magazine în flăcări", a adăugat el.

După incidente rasiste împotriva populaţiei melaneziene, manifestaţii şi revolte soldate uneori cu victime s-au succedat în Papua de pe 19 august şi au dus la relansarea apelurilor la organizarea unui referendum pentru independenţă.

Luni, 16 persoane au fost ucise în oraşul Wamena, unde mai multe sute de persoane au participat la o manifestaţie în cursul căreia clădiri publice şi alte imobile au fost incendiate, au anunţat autorităţile.

Dintre victime, 13 persoane nu erau din Papua, a precizat purtătorul de cuvânt militar. Un soldat şi trei civili au murit la Jayapura, capitala provinciei, unde au avut loc ciocniri între forţele de securitate şi protestatari care aruncau cu pietre. Soldatul a fost omorât de cei care aruncau cu pietre, a adăugat el.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.