Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În luna decembrie vor fi acordate premii pentru cele mai bune idei din Educație, la nivel mondial, iar printre primii 100 de nominalizați este și un român. Lajos Kristof a fost selectat de o companie care face cercetări în întreaga lume, după ce a lansat ideea de mentorat. A pornit de la nevoile copiilor instituționalizați, care se pot modela în viață cu ajutorul exemplelor concrete, oferite de oamenii care-i tutelează, apoi a conceput proiecte mai ample, ajungând la propunerea de a avea în România o lege a mentoratului.

„Am încercat să explic de ce este nevoie de o lege a mentoratului, dar încă nu se arată nimeni interesat. Am reușit să stabilesc o colaborare pe termen lung doar cu DGASPC din sectoarele 3 și 4, din Capitală. Cei care m-au selectat pentru premiu m-au sunat, am avut un interviu telefonic și le-am spus că nu există o lege a mentoratului în România, iar visul meu este să devină realitate această lege, iar toate școlile din țara noastră să aibă câte un centru de mentorat”, explică Lajos Kristof. Lui Lajos i-a venit această idee de la propria experiență de viață, el fiind unul dintre copiii care au crescut în centrele de plasament din țara noastră. Cu ajutorul mentorilor, Lajos a reușit să facă deja lucruri importante și pentru ceilalți copii aflați în grija DGASPC, dar și pentru cei care au familii, aplicând programe educative bune pentru toți.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.