Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Ei si? A turnat nițel ca să o ducă mai bine? De la un moment dat, a fost chiar Securitatea. Iar mai recent, chiar creierul noii Securități. Cînd sentința procesului intentat de CNSAS va deveni definitivă, am putea spune că pe fruntea personajului a fost pusă ștampila care îl categorisește definitiv. O lepră care a fost gata să facă orice pentru a se ridica deasupra colegilor și compatrioților săi.

Cu asta, dosarul Băsescu se încheie, deși ar merita definitivate și celelalte zeci și dosare care stau agățate de acest nemernic. De la NAVROM, la restituiri de proprietăți în municipiul București, la dosarul ALLRO și la afacerile cu energie, toate ar trebui documentate și închise în instanță.

Si cu toate afacerile închise în instanțe, dosarele lui Băsescu nu sunt complete. Traian Băsescu are pe numele său și desemnarea altor nemernici în funcții publice, care, la rîndul lor, au generat alte dosare de criminalitate economică, de încălcări ale legilor românești și blocări de cariere sau distrugeri de destine.

Sunt numirile lui Florian Coldea și ale Laurei Codruța Kovesi decizii zănatice de politician iresponsabil sau reprezintă promovări ale unor necopți pentru a asigura prelungirea rețelelor noii securități? Nu avem un răspuns!

Integral pe Cotidianul